Safe and White. Whitening the natural way

Ardox-x

Ardox-X technologie is ontwikkeld en gepatenteerd door een Nederlandse tandarts. Deze technologie is gebaseerd op een Hydro-Carbon-Oxo-Borate complex.

Dit is een complex waarbij actieve zuurstof vrijkomt. Door oxidatie heeft het een wittend effect. Ardox-X zorgt ervoor dat het vrijkomen van zuurstof op celniveau binnen het complex stabiliseert.


Safe & White gel

De gel bevat het Hydro-Carbon-Oxo-Borate complex. De actieve zuurstof komt vrij wanneer de Safe& White gel in aanraking komt met water en speeksel. Hierdoor wordt het whitening proces geactiveerd.


Vitint® Safe & White werkt zonder peroxide

De meeste andere whitening producten op de markt bevatten peroxide. In Europa is een 0,1% concentratie peroxide toegestaan voor thuisgebruik. Deze concentratie is echter totaal onvoldoende om tanden witter te maken.
Slechte adem en gaatjes

Een slechte adem is erg onplezierig. Bepaalde bacteriën achter op de tong produceren zwavelhoudende gassen. Dit soort bacteriën overleeft het beste in een zuurstofarme omgeving. De Ardox-X formule bevat actieve zuurstof componenten die de voedingsbodem voor die schadelijke bacteriën onbruikbaar maakt en de bacteriën inactief maakt. Natuurlijk wordt de bestaande bacterie flora in de mond niet verstoord.

De meest verantwoordelijke bacteriën (Streptococcus mutans) worden door regelmatig poetsen met Safe & White tandpasta met minimaal 77% méér gereduceerd dan met een gewone fluoride tandpasta. Het vermindert dus de kans op het krijgen van gaatjes (cariës)!