Safe and White. Whitening the natural way

Gebruiksaanwijzing Whitening Brush

GEBRUIKSAANWIJZING SAFE & WHITE® BRUSH

De werking van Safe & White® gel berust op Ardox-X®. Het product bevat geen peroxide en er worden geen vrije radicalen gevormd. Het product kan zonder risico worden gebruikt door mensen met tandvleesproblemen. Safe & White® gel heeft geen zure pH-waarde, waardoor het product volkomen veilig is voor tandglazuur en tandvlees.


Dit vernieuwende product heeft de volgende voordelen:

 • Niet schadelijk voor tandglazuur (zoals aangetoond door opnamen met een elektronen microscoop).
 • Geen gevoelige tanden en tandvlees.
 • Geen verminderde hechting aan tandglazuur. Peroxides veroorzaken schade die het hechtvermogen vermindert.


Daarom wordt aangeraden om de eerste dagen na het bleken geen vullingen aan te brengen. Met de Safe & White® brush is het aanbrengen van een vulling direct na het bleken echter geen probleem. Resultaat blijft langer zichtbaar. Peroxides veroorzaken schade aan het glazuur, waardoor aanslag zich na het bleken met peroxide sneller op het glazuur vastzet. Dit betekent dat het gebit sneller verkleurt. Safe & White® gel beschadigt het glazuur niet, dus blijven je tanden langer wit.


ARDOX-X® TECHNOLOGIE
Ardox-X® is een complex waarbij zuurstof vrijkomt. Door oxidatie heeft het een blekend effect. Het vrijkomen van zuurstof is op celniveau binnen het complex gestabiliseerd. Anders dan bij peroxides worden er geen schadelijke vrije radicalen gevormd tijdens het oxidatieproces, wat maakt dat het absoluut veilig is voor tandglazuur en tandvlees.


HOE GEBRUIK JE DE SAFE & WHITE® BRUSH?
Breng minstens een week lang tweemaal per dag Safe & White® gel aan met de borstel. Je kunt de gel aanbrengen ’s morgens nadat je je tanden hebt gepoetst met Safe & White tandpasta, en voor het slapen gaan. Bleken terwijl je slaapt ? Kan het makkelijker? Met Safe & White® gel wordt het gebit geleidelijk gebleekt. Safe & White® gel lost op in water en speeksel.


NATUURLIJK WITTE TANDEN IN DRIE EENVOUDIGE STAPPEN

 1. Poets je tanden zoals gebruikelijk, bij voorkeur met Safe & White® tandpasta. Maak je tanden droog, zodat de tandvlakken vrij van vocht zijn. De tanden moeten droog blijven. Zorg dus dat je droge tanden niet in contact komen met de lippen of tong.
 2. Draai aan het onderste deel van de pen totdat er op de borstel gel te zien is. Breng op je gebit tand voor tand een dun laagje gel aan door de borstel naar boven en beneden te bewegen. Breng de gel op zowel de boventanden als op de ondertanden aan. Voorzie deborstel zo nodig van nieuwe gel.
 3. Houd je mond open en zorg dat je lippen ten minste 60 seconden lang niet in contact komen met je tanden, zodat de gel kan drogen. Het effect is maximaal als je na het aanbrengen van de gel 30 minuten wacht met eten of drinken.

Doe de dop na gebruik weer op de borstel om uitdrogen te voorkomen. Als de Safe & White® brush volgens de bovenstaande beschrijving wordt gebruikt, zult je na een week resultaat beginnen te zien.


Als bepaalde tanden of kiezen donkerder blijven dan andere (bijvoorbeeld de hoektanden), kun je deze lichter maken door een klein beetje gel aan te brengen. Sla de tanden en kiezen die al wit genoeg zijn over.


De behandeling kan tussentijds een of meerdere dagen worden stopgezet. Het beste resultaat wordt echter verkregen wanneer de behandeling zonder onderbreking wordt uitgevoerd.


RESULTAAT BEOORDELEN MET DE TINTENKAART
Kijk zowel voor als na het gebruik van de Safe & White® borstel in de spiegel om met behulp van de tintenkaart te beoordelen hoe wit je tanden zijn. Het eindresultaat hangt altijd af van de oorzaak van de verkleuringen. Bruine en gele tanden (met name als gevolg van tabak, koffie,thee en wijn) worden over het algemeen vier tinten lichter. Grijze tanden (veroorzaakt door dentineverkleuring binnen in de tand ten gevolgevan medicijngebruik) worden over het algemeen twee tot drie tinten lichter.


VOORZORGSMAATREGELEN

 • Wordt afgeraden voor kinderen tot 12 jaar en vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven.
 • Bleekt uitsluitend natuurlijke menselijke tanden. Kronen, vullingen en prothesesworden niet gebleekt.
 • Gebruik Safe & white® gel niet als je allergisch bent voor één van de bestanddelen.
 • Mag alleen worden gebruikt volgens de bijgesloten gebruiksaanwijzing.
 • Als je tanden gevoelig worden of je tandvlees geïrriteerd raakt, moet je contact opnemen met een tandarts.
 • Buiten het bereik van kinderen houden.
 • Koel en droog bewaren, uit de buurt van warmte en direct zonlicht.


Safe & White® gel is door tandartsen ontwikkeld. Het product bevat geen peroxide of andere agressieve bestanddelen, waardoor het het eerste veilige en gebruikersvriendelijke tandbleekproduct is. Klinisch getest en goedgekeurd.


Safe & White® gel werkt op basis van de unieke, gepatenteerde Ardox-X® technologie met actieve zuurstof. Breng minstens een week lang tweemaal per dag Safe & White® gel aan met de borstel. Je kunt de gel aanbrengen ’s morgens nadat je je tanden hebt gepoetst met Safe & White tandpasta en voor het slapen gaan. In de verpakking bevindt zich een gedetailleerde gebruiksaanwijzing.